Home

Agaporniden/Lovebirds

Parakeets/Parrots/Forpus

Siereenden/Ducks

Landschildpadden/Tortoises

TT - Exhibtion

Te koop/for sale
De Hobbykweker
Steven Raes
Anatomie
Huisvesting
Verzorging
Voeding
Kweken
Opkweek jongen
Wetgeving
Griekse Landschildpad
Moorse landschildpad
Gladrandklepschildpad
Carolina doosschildpad
Luipaardschildpad
Sporenschildpad
Sporenschildpad

Latijnse naam : Geochelone sulcata

Sporenschildpade (sulcata) - Hobbykweker.be

1. Beschrijving :

Dit is de grootst op het vaste land levende schildpad. Ze komt voor van de westelijke Sahel tot Oostelijk Soedan. Deze schildpadden worden heel groot, volwassen mannetjes tot 85 cm en 60 kg, vrouwtjes blijven iets kleiner en meten gemiddeld 50 cm en 40 tot 50 kg.


2. Huisvesting :

Zorg voor een stevig terrarium, want meer nog dan andere schildpadden zijn het echte tanks. Hou er ook rekening mee dat deze schildpadden zeer groot worden en dus ook een aangepast terrarium nodig hebben op termijn. 

Temperatuur best rond de 25 graden.
3. Voeding :

Vooral plantaardige voeding, andijvie, veldsla, witloof, hooi, enz... aangevuld met een weinig fruit (appel, banaan,....)
Dit aangevuld met enorm veel kalk in de vorm van eierschelpen, sepiaschelpen en extra mineralen. Dit hebben ze wel nodig om tijdens hun snelle groei het schild stevig te laten evolueren.

4. Kweken :

Sulcata's worden zeer groot, bij goede verzorging wegen ze na een 5 tal jaar reeds meer dan 10 kg en kunnen vanaf dan zorgen voor nageslacht.
Ze leggen eieren ten grootte van een ping-pong bal en afhankelijk van de leeftijd en grootte van het vrouwtje zijn dit er ongeveer 10 tot 25 per legsel.
Het mannetje wordt bij deze soort veel groter dan het vrouwtje.


Sporenschildpad - www.hobbykweker.be  Sporenschildpad - www.hobbykweker.be


HomeAgaporniden/LovebirdsParakeets/Parrots/ForpusSiereenden/DucksLandschildpadden/TortoisesTT - ExhibtionTe koop/for sale
Dieren vereisen constante aandacht en verzorging, weet waar je aan begint.