Home

Agaporniden/Lovebirds

Parakeets/Parrots/Forpus

Siereenden/Ducks

Landschildpadden/Tortoises

TT - Exhibtion

Te koop/for sale
De Hobbykweker
Steven Raes
Verzorging
Kweken
Ziektes
Agapornis Canus
Agapornis Fischeri
Agapornis Lilianae
Agapornis Nigrigenis
Agapornis Personatus
Agapornis Pullarius
Agapornis Roseicollis
Agapornis Taranta
Tentoonstelling/exhibition
Agapornis Fischeri

1. Beschrijving: (deze kweek ik momenteel niet)

Het was Dr. Fischer die in 1887 deze Agapornis ontdekte in Noord Tanzania. De Fischeri leeft daar in kleine groepen ten zuiden van het Victoriameer. Hun leefgebied bestaat hoofdzakelijk uit droge savannen waar ze zich met graszaden voeden. Ze zijn ook vaste bezoekers van de plaatselijke millet of maisvelden. Reichenow noemde deze Agapornis naar zijn ontdekker. Momenteel is de Fischeri samen met de Roseicollis en de Personatus één van de populairste onder de Agapornidensoorten.

De Fischeri is ongeveer een 15 cm groot. Zijn masker is op de bovenschedel oranjerood overgaand naar een iets lichtere tint onder de snavel. Het masker gaat op het achterhoofd over in een olijfgroenachtige bronskleur. Rond de bruine ogen een de typische witte oogring. De algemene lichaamskleur is groen, de vleugelbochten geel, de snavel koraalrood, de stuit violetachtig mauve, de poten grijs en de nagels donkergrijs.

Hij is afkomstig uit Noord Tanzania, waar ze voornamelijk in de savannegebieden voorkomen.

Van de fischeri zijn momenteel tientallen kleurmutaties bekend, van blauw over lutino en albino naar bonte vormen... noem maar op. 


Agapornis fischeri  Wildkleur     agapornis fischeri - www.hobbykweker.be  Violet      agapornis fischeri lutino - www.hobbykweker.beLutino2. Huisvesting
:

Je kan ze zowel in de standaardkweekkooien voor agaporniden houden, of  in een kleine volière. Ik heb ze nog in kleine volières gehouden met twee koppels samen en dit geeft meestal geen problemen. Met nog meer koppels gebeurt het wel dat ze agressiever worden en dan zijn afgebeten tenen en nagels een veelvoorkomend probleem.

Als voeding een goede agapornidenmengeleling aangevuld met trosgierst, fruit en groenvoer.

3. Kweken :

Dit geeft meestal geen probleem, ze maken net zoals de personatus een nest binnenin het blok en slepen hiervoor alle mogelijke materiaal aan. Vooral wilgentakken voldoen het beste.
Fischeri's zijn meestal zeer goede ouders en nesten van 4  jongen zijn normaal, 5 en 6 zijn mogelijk.

Hou ze wel niet samen met personata's of lilianae want dan kan je wel eens bastaarden krijgen.

Ringmaat : 4 mm

                                               

 

 

HomeAgaporniden/LovebirdsParakeets/Parrots/ForpusSiereenden/DucksLandschildpadden/TortoisesTT - ExhibtionTe koop/for sale
Dieren vereisen constante aandacht en verzorging, weet waar je aan begint.