De Hobbykweker
Steven Raes
Amerikaanse smient

Latijnse naam : anas americana

(Deze soort behoort momenteel niet tot mijn collectie)

Amerikaanse smient - www.hobbykweker.be


Zoals de latijnse naam het zegt is deze eend afkomstig uit Noord-Amerika. In tegenstelling tot de chileense smient draagt de man in de zomer wel een eclipskleed, hij lijkt dan meer op het vrouwtje maar blijft helderder van kleur en ook zijn vleugelpatroon blijft behouden zodat ze nog perfect uit elkaar te houden zijn.

Net zoals alle smienten zijn deze niet moeilijk te houden als ze kunnen beschikken over het nodige zwemwater en een grastapijt, het zijn namelijk ook fervente grazers.
Ze zijn ook makkelijk te houden in een gemeenschappelijke collectie wegens zo goed als geen agressief gedrag ten opzichte van andere eenden.

Kweken doen ze meestal pas op tweejarige leeftijd, maar uitzonderingen op één jaar zijn mogelijk zeker als het vroege jongen van het vorig jaar waren.
In tegenstelling tot de chilismienten die vooral een voorkeur voor gesloten nestkasten hebben, zijn de amerikaanse smienten echte grondbroeders. Ze broeden meestal tussen hogere grassen, onder de klimop, onder een dichte struik of ook in halfopen nestkasten.

Meestal worden er 6 tot 10 eieren gelegd, met een broedduur van ongeveer 25 dagen.

Leewieken : na één of twee dagen.
Ringen : na ongeveer 14 dagen met een 9 mm ring.


Amerikaanse smienten - Hobbykweker


Home
Agaporniden/Lovebirds
Parakeets/Parrots/Forpus
Siereenden/Ducks
Landschildpadden/Tortoises
TT - Exhibtion
Te koop/for sale