Home

Agaporniden/Lovebirds

Parakeets/Parrots/Forpus

Siereenden/Ducks

Landschildpadden/Tortoises

TT - Exhibtion

Te koop/for sale
De Hobbykweker
Steven Raes
Anatomie
Huisvesting
Verzorging
Voeding
Kweken
Opkweek jongen
Wetgeving
Griekse Landschildpad
Moorse landschildpad
Gladrandklepschildpad
Carolina doosschildpad
Luipaardschildpad
Sporenschildpad
Moorse landschildpad

Binnen de groep van de moorse landschildpadden , nl. Testudo graeca zijn er twee belangrijke ondersoorten : de T.graeca ibera en de T.graeca graeca. De Ibera is meestal veel groter dan de graeca graeca en bijna volledig zwart of toch heel donker van kleur.

      T. graeca graeca - www.hobbykweker.be         Testudo graeca graeca - www.hobbykweker.be

Testudo graeca graeca is de gevoeligste van de verschillende soorten, zowel wat betreft gezondheid en stressgevoeligheid en daarom  niet echt geschikt om :

  • in het buitenterrarium te houden
  • in grote groep te houden
  • de geslachten continu samen te houden.

Als men zich aan  deze regels kan houden, zijn ze toch relatief goed te houden, maar weet dat het geen schildpadden voor beginners zijn.

Zelf houd ik mijn craeca's in het binnenterrarium, de geslachten worden steeds apart gehouden tenzij bewust af en toe bij elkaar gezet om te paren.

Als voeding krijgen ze hetzelfde als de hermanni's , alhoewel ik ondervonden heb dat waar de hermanni's zeer graag af en toe geweekte kattekorrels eten, de graeca's deze meestal laten liggen en zich als volledige vegetariër gedragen.

Als je deze regels in acht neemt kan je voor de verzorging , huisvesting ed verder gaan op de algemene beschrijving die ik in de verschillende hoofdstukken  weergeef voor de hermanni's.

 

                                            T. Graeca graeca - www.hobbykweker.be                                 

 


HomeAgaporniden/LovebirdsParakeets/Parrots/ForpusSiereenden/DucksLandschildpadden/TortoisesTT - ExhibtionTe koop/for sale
Dieren vereisen constante aandacht en verzorging, weet waar je aan begint.