Home

Agaporniden/Lovebirds

Parakeets/Parrots/Forpus

Siereenden/Ducks

Landschildpadden/Tortoises

TT - Exhibtion

Te koop/for sale
De Hobbykweker
Steven Raes
Verzorging
Leeuwieken
Amerikaanse smient
Baikaltaling
Bergeend
Carolina eend
Chileense Smient
Cuba Boomeend
Europese brilduiker
Europese slobeend
Eyton Boomeend
Gele fluiteend
Gevlekte boomeend
Hottentottaling
Kaneeltaling
Krooneend
Mandarijneend
Manengans
Marmertaling
Radjah eenden
Roodschoudertaling
Versicolortaling
Witwangboomeend
Marmertaling

Latijnse naam : Marmaronetta angustirostris

 Marmertaling

Dit is een europese eend, waarbij man en vrouw er hetzelfde uitzien. Alleen heeft de man een kuifje dat hij tijdens het paarseizoen en als hij opgewonden is rechtop zet. Het mannetje heeft ook een blauw bandje aan zijn snavel , dat ontbreekt bij het vrouwtje.

Het zijn rustige, kalme vogels die zich nogal eens durven laten verdringen. bvb. mijn vrouwtje heeft vorig jaar niet gekweekt omdat haar "vaste" nestkast was in beslag genomen door een mandarijneendje.

Mijn ervaring is dat ze meestal toch twee jaar moeten zijn om te broeden. Bij mij gebruiken ze steeds een nestkast, maar dan wel eentje die iets lager is aangebracht, omdat marmertalingen niet van de handigste zijn in het klimmen en nogal plomp kunnen overkomen.
Nestje bedraagt meestal tussen de 6 en 10 eitjes die 28 dagen bebroed worden.

Moeder vertoont gelijkaardig gedrag als de mandarijneendjes, geef ze daarom een klein hokje in het perkje waar je ze houdt zodat ze zich samen kunnen wegstoppen. Op die manier blijven ze rustiger.

Leewieken na 2 à 3 dagen.
Ringen na ongeveer 2 weken met een 8 mm ring (goed in het oog houden, wat hun pootjes worden snel te dik om te ringen). Let wel : ringen met speciale ringen voor europese watervogels.


 


HomeAgaporniden/LovebirdsParakeets/Parrots/ForpusSiereenden/DucksLandschildpadden/TortoisesTT - ExhibtionTe koop/for sale
Dieren vereisen constante aandacht en verzorging, weet waar je aan begint.