De Hobbykweker
Steven Raes
Versicolortaling

Latijnse naam : Anas versicolor


Versicolortaling - www.hobbykweker.be - Steven Raes


Afkomstig uit Zuid-Amerika, zeer mooie eendje dat perfect past in een gemengde collectie. Vrij rustig, niet agressief en vrij winterhard op voorwaarde dat ze in het water kunnen dat we ijsvrij houden in de winter.

De eendjes zijn geslachtsrijp op éénjarige leeftijd, maar de meest kweken pas als ze twee zijn. Het zijn vooral grondbroeders die ergens een beschut plekje zoeken tussen de planten of in een open broedhokje dat op de grond staat. Ze leggen meestal tussen de 6 en 12 eieren die ongeveer 30 dagen bebroed worden. Na het uitkomen, jongen met beide  ouders of met moeder alleen apart zetten in afgeschermd gedeelte of jongen apart in volière opkweken.

Opkweek is heel eenvoudig, kuikens eten meestal vanzelf, maar wel onmiddellijk binnen steken met warmtelamp, tenzij het echt heel goed weer is. Koude en regen zorgen voor heel wat verliezen de eerste dagen.

Eenmaal de jongen in de pluimen beginnen zitten, is het heel makkelijk het geslacht te bepalen. Als je ze vastpakt beginnen de vrouwtjes te kwaken, de mannetjes blijven stil.

Versicolor taling - www.hobbykweker.be  Koppeltje versicolor talingen op de vijver.Versicolor taling ei - Hobbykweker  Versicolor nest met ei


www.hobbykweker.be - versicolor

Ringen : 8 mm ring
Leewieken : na één of twee dagen.


Home
Agaporniden/Lovebirds
Parakeets/Parrots/Forpus
Siereenden/Ducks
Landschildpadden/Tortoises
TT - Exhibtion
Te koop/for sale